Lars Theodor Kintel Foto: Privat
Lars Theodor Kintel Foto: Privat

Utvald till prestigefyllt utbytesprogram

4:52 min

29-åriga Lars Theodor Kintel, från Tysfjord,  är som enda unga entreprenör från Norge utvald till att delta på YTILI-samlingen (Young Transatlantic Innovation Leadership Initiative) i USA tre veckor i juni. Samlingen avslutas med en konferens som USA:s president, Barack Obama, besöker.

Lars Theodor Kintel är med i utvecklingsprogram för unga entreprenör talanger i Nord Norge, så kallade Agenda Nord-Norges ambassadörprogram. Det var genom det som Amerikanska ambassaden hittade honom och bjöd honom till YTILI-samlingen och är den enda i Norge som valts ut. Han valdes för sin kreativitet, grundkunskap för räkenskap och för sin genomföringsämne. Just nu så jobbar Kintel med en produkt som ska utveckla matteknologin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista