Vägskylt som varnar för renar vid vägen.
Foto: Ann-Catrin Stenberg Partapuoli/Sameradion & SVT Sápmi

Hastighetssänkning överklagas

På måndag börjar länsstyrelsens beslut om hastighetssänkning för sträckan Sveg - Hedeviken att gälla. Men nu har beslutet överklagats av Trafikverket. 

Trafikverket Region Mitt överklagar beslutet om att sänka hastigheten till 80 kilometer i timmen på sträckan mellan Sveg och Hedeviken. Man begär också inhibition tills en prövning har skett. 

Länsstyrelsen i Jämtlands län har beslutat att tillfälligt sänka hastigheten på denna sträcka, detta på grund av att det råder bristande underhåll på väg 84, vilket försvårar trafiksäkerheten och den dåliga betessituationen gör det svårt att hålla renarna från vägen. Det är Handölsdalens samebys renar som betar i området och samebyn har ansökt om hastighetsminskningen. 

Trafikverket lämnar motivering för överklagan i nästa vecka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista