1 av 2
jon henrik fjällgren, foto: Marit Kuhmunen Blom
2 av 2
Jon Henrik Fjällgren Foto: Foto: Marit Kuhmunen Blom, Sameradion & SVT Sápmi

Han ser framemot ett samiskt publikhav

Jon Henrik Fjällgren har i veckorna släppt nya singeln "Vi är starka" och nu är han aktuell för spelning på samiska påskfestivalen i Kautokeino.

Det han ser mest framemot är den samiska publiken.

- Det är enormt roligt och man har en annan sorts trygghet på scen när man spelar och samisk publik brukar oftast jojka med och sjunga med på låtarna det tycker jag väldgt fint för att man känner sig så ärad att stå på scen, säger Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren har slagit igenom stort och har en stor skara som följer honom. Hans egna tanke är att han lyckas underhålla alla åldrar är att hans musik är känslor. Han tror även att de minsta barnen tycker om hans musik för att känslor är något alla kan känna och till det behövs inga ord.

- Det är roligt att jag har så mycket små fans det är det som får mig liksom att fortsätta med det jag gör. För att barnen är ju vår nya generation och det är dom som ska växa upp och ha förebilder, säger Fjällgren.

Han har som vi tidigare fått höra renskötsel nära sitt hjärta och därför har han under året varit tvungen att prioritera.

-  Det är ganska svårt, i början trodde jag att det skulle bli lite lättare att kombinera renskötsel och artistlivet. Andra jojkartister gör det men jag har inte riktigt förstått att jag blev så pass känd så att det är många som drar i en och vill att man ska spela på olika platser så jag har varit tvungen att avboka mycket kan man säga, jag hade velat gjort båda två lika mycket men det är en omöjlighet, säger Jon Henrik Fjällgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista