1 av 2
Modeshow i Umeå under samiska veckan
2 av 2
Modeller och designern Karolina Pokka tar emot applåder efer showen Foto: Marit Kuhmunen Blom
Ubmejen Biejvieh 2016

Lyckad modeshow i Umeå

Idag, under samiska veckan i Umeå, höll Karolina Pokka, från Kiruna, sin andra modeshow där bara hennes egna kläder visades. Det var inte bara spännande för designern utan också för modellerna.

Anja Fjellgren Walkeapää blev en erfarenhet rikare då det var första gången hon gick som modell i en modeshow.

- Det är väldigt roligt faktiskt. Det är en vän till mig och när hon frågade mig sa jag ja direkt utan att tveka. Jag gillar att visa upp mig, speciellt i sådan här fin kreation så det känns kul, säger hon.

Karolina Pokka har länge sytt och skapat. Hon syr traditionell slöjd med en modern tvist och hon är mycket för blommor och färg. Idag var hennes andra gång att hålla en modeshow där bara hennes slöjd står i fokus.

- Det känns roligt. Det är lärorikt och det är viktigt att försöka göra sådana här saker där man utvecklas och att man vågar testa på nya saker, säger designern Karolina Pokka.

Modellerna var nöjd med modeshowen som drog mycket folk.

- Det var ganska bra uppslutning, kul att folk är intresserade av att se annat än bara tradionelllt, säger Anja Fjellgren Walkeapää.

Ska du göra det här igen?

- Ja, om jag blir tillfrågad så kan jag göra det här igen. Det var ingen fara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".