Lugnet har lagt sig i Nuuk efter AWG16

I fredags avslutades AWG 2016 i Nuuk på Grönland med en stor avslutningsceremoni. Ett stort arrangemang med nio lag från olika regioner i Arktis, totalt 1 800 deltagare i femton olika grenar.

Sápmi ställde upp i två grenar, fotboll och längdskidåkning och fick totalt med sig 19 medaljer, varav guld, sju silver och fyra brons.

Ett av gulden lyckades Sápmis fotbollstjejer försvara från förra AWG och gick obesegrad genom turneringen. Finalmatchen spelades mot Yukon i en fullsatt arena och med mycket nerver i spelet.

- Det var omöjligt att hålla tjejerna lugna även om jag försökte men vi lyckades hålla emot och vann med 1-0, säger Ulrika Renström, tränare för laget.

Direkt efter matchen fick Oddasat ett snack med Kiruna FF-spelaren Elsa Tannerdahl och med Håkan Kuorak, en av Sápmis lagledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista