Pontus Suorra Foto: Privat
1 av 2
Pontus Suorra under helgen tävling. Foto: Privat
Pontus Suorra tidigare i vinter då han kompå en andra plats i back sm. Foto: Privat
2 av 2
Pontus Suorra tidigare i vinter då han kom på en andra plats i back sm. Foto: Privat
Rádio Sápmi

Suorra vann totala Sverigecupen i skotercross

5:33 min

I helgen blev Pontus Suorra från Gällivare totalsegrare i Sverigecupen i skotercross, när han vann näst sista tävlingen i Boden. Suorra har varit borta två säsonger på grund av en knäskada och först i vinter tävlat igen. Det här var över förväntningarna, säger Suorra.

–Det är inte bara en bra försäsong som gjort att säsongen gått så bra. Även flickvännen, familj, vänner och mitt team och sponsorer har varit till stor hjälp. Utan dom hade det inte varit möjligt, berättar Suorra.  

Sverige cupen i skotercross arrangerades i Boden förra helgen och Suorra var en av åtta bästa i norra regionen som fick möta åtta bästa skotercrossförare från södra regionen och vann allt totalt. Detta var över förväntan, berättar Suorra som hade som mål att bli en av de fem bästa för att få en elitlicens till nästa säsong.

–Det här betyder jäkligt mycket. Nu är det bara träna ännu hårdare, säger Suorra, som nästa säsong möter Sveriges bästa skotercrossförare. Om framtiden säger Suorra att han siktar självklart mot toppen. Bästa i Sverige till att börja med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista