Ken Haetta.
Ken Haetta var orolig för sina vänner, men har nu fått besked om att de är i säkerhet. Foto: Privat / NRK Sápmi
Attentaten i Bryssel

Fått meddelande att alla vänner klarat sig

4:59 min

Ken Haetta bor i Bryssel men är just nu på semester i Finland. Under dagen har han varit i kontakt med sina vänner i staden och fått veta att alla mår bra.

– Jag har varit i kontakt med våra vänner i Bryssel, de har klarat sig och är i säkerhet, säger Ken Haetta som bor med sin familj i Bryssel, i en stadsdel öster om centrum.

Hans fru är från Finland och jobbar i Eu-kommissionen, hon åker vanligtvis till jobbet via Malbeek tunnelbanestation där explosioner skedde vid niotiden i förmiddags.

– Det är skakande att tänka sig att det nu har skett explosioner där hon och flera av våra bekanta färdas till jobbet varje dag.

Efter terrorattackerna i Paris i höstas så visade det sig att flera av gärningsmännen kom från Belgien och säkerhetsnivån höjdes i Bryssel efter de händelserna.

– Nu förändras allt igen och det kommer med all säkerhet att synas militär och polis i staden, och folk kommer säkert att tänka efter en extra gång när de rör sig i staden.

Ken Haetta är just nu tillsammans med sin fru och deras son i Finland på semester. Han åkte dit innan dem och de tog flyget från den internationella terminalen på Bryssels flygplats, Zaventem för bara ett par dagar sedan. Det var just där vid några incheckningsdiskar på den internationella terminalen som explosioner skedde vid åttatiden i morse.

– Det är säkert många av våra bekanta och släktingar som undrar över var vi är nu, men jag kan meddela här att vi är i säkerhet och var inte så nära de här händelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista