Sameradion & SVT Sápmis projektledare för SVT Meänkieli och allmän-TV, Carola Isaksson. Foto: Hugo Niemi Sameradion & SVT Sápmi
Sameradion & SVT Sápmis projektledare för SVT Meänkieli och allmän-TV, Carola Isaksson. Foto: ugo Niemi Sameradion & SVT Sápmi

Chef på Sameradion & SVT Sápmi slutar

Sameradion & SVT Sápmis projektledare för allmän TV- och barnprogram på samiska och meänkieli, Carola Isaksson slutar. Hon har fått jobb som redaktionchef för SVT Västernorrland.

Carola Isaksson jobbar för närvarande på SVT som projektledare för meänkieli och samiska produktioner och personalansvarig chef för SVT Sápmi i Kiruna. Hon har också under en period varit ansvarig utgivare för Oddasat.

- Det känns jätteroligt och spännande, säger Carola Isaksson. 

För Sameradion & SVT Sápmi innebär det att hitta en efterträdare. 

- Det är bara att gratulera SVT Nyheter Västernorrland i Sundsvall. Ni får en omtyckt och duktig chef. För vår del blir det att rekrytera en efterträdare för Carola. Men först ska vi analysera vilka behov vi har. Självfallet är det tråkigt att Carola slutar, men det ger oss möjligheter också, säger Ole Isak Mienna som är chef på Sameradion & SVT Sápmi.

Det är fyra år som Carola Isaksson arbetat på Sameradion & SVT Sápmi.

- Det har varit otroligt lärorika, roliga och givande år. Det är ju en av Sveriges mest spännande redaktioner. Med samarbeten över landsgränserna och Sveriges Radio och SVT. Det är något som alla journalister borde få prova på, säger Carola Isaksson som tillträder nya tjänsten hos SVT Västernorrland i mitten på juni.

Isaksson efterträder Helena Nyman som lämnat SVT för Arbetarbladet i Gävle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".