1 av 2
Två kvinnor sitter ner bredvid varandra
2 av 2
Kamelia Ungureanus har varit i Kiruna nästan ett halvår. Foto: Maria Dahlgren/ Sameradion & SVT Sápmi
Giron/Kiruna

Privat engagemang gav nytt hopp till familjen

En av dem som valt att inte bara passera tiggarna utanför affären, utan också att göra något för någon annan, är Kirunabon Christine Brännvall. Hon startade en insamling via Facebook som ger familjen Ungureanu ett nytt tak.  

Efter nära ett halvår i Kiruna ska Kamelia Ungureanu åka hem till sin familj, två flickor som väntar hemma i Rumänien. Men innan hon åker överlämnar Christine Brännvall över gåvor som skänkts. 

- Det är få som faktiskt tar sig tid att fråga vem är personen som sitter här, vad har de för historia och vad är det du behöver hjälp med. Nu har vi gjort det och folk upp ögonen och förstår att det här är en människa med en livshistoria och det finns en anledning till att man är här, säger Christine Brännvall. 

Förutom praktiska saker, som lakan och leksaker till det yngre barnet, får Kamelia med sig pengar. Familjen bor i ett hus som behöver omvårdnad. Egentligen är det inte mycket mer till hus än den husvagn som hon delat med flera andra under sin Kirunavistelse, men det är ändå ett hus. 

- Jag är så glad. Och jag tror att flickorna blir jätteglada när jag kommer tillbaka. Nu kan vi reparera huset och ha ett bra liv. Stort tack!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".