Conifaspelare på hemresan innan de skiljdes åt i Moskva
1 av 3
Spelare på hemresan innan vi skiljdes åt i Moskva Foto: Pär-Jon Huuva för Sameadion & SVT Sápmi
Spelare på hemresan innan vi skiljdes åt i Moskva
2 av 3
Foto: Pär-Jon Huuva för Sameadion & SVT Sápmi
Spelare på hemresan innan vi skiljdes åt i Moskva
3 av 3
Foto: Pär-Jon Huuva för Sameadion & SVT Sápmi
Blogginlägg - Conifa world cup 2016

Tänk att allt kan vara så enkelt!

I skrivande stund är den långa hemresan påbörjad. Buss med poliseskort, alla dessa passkontroller, scannade väskor och alla väntetider på flygplatserna.

Det har varit en vecka som blir ett minne för livet. Ett härligt gäng som fort blev sammansvetsat. Vi hade alla siktet inställt på att spela och vinna den stora finalen. Det blev tillslut en 5:e plats i turneringen. Som vi ändå är rätt nöjda med om man tittar på förutsättningarna.

Vi hann med en träning innan allvaret började. För P-As del tog turnering dessvärre redan slut efter andra matchen. En hjärnskakning satte stopp för ytterligare spel.

Abkazien i sig är också en upplevelse. Maten, folket, trafiken. All uppståndelse kring matcherna, utanför hotellet, ungdomar som ville ha autografer och ta bilder med oss.

Vi märkte rätt fort när vi landade på Arlanda och skulle beställa mat att allt går så enkelt här hemma. Säger man en hamburgare så kan man vara helt säker på att det är det man får och det går fort.

I våra lagkompisar har vi skaffat vänner för livet. Det kändes trist när vi alla skulle skiljas åt efter att ha spenderat dygnet runt med gänget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".