Mannen i sjuttioårsåldern hittades död i sitt hus i slutet på maj.
En man i sjuttioårsåldern hittades död i sitt hus i Lannavaara förra veckan. Foto: Lars-Ola Marakatt/ Sameradion & SVT Sápmi
Láttevárri/ Lannavaara

Troligtvis inget brott bakom dödsfall

Polisen har nu fått det preliminära obduktionsresultatet för den 70-årige man som hittades avliden i sitt hem i Lannavaara, i Kiruna kommun, för en dryg vecka sedan. Allt talar för en naturlig död.

Polisen meddelar att man fortfarande inväntar det slutgiltiga resultatet men har fått ett preliminärt utlåtande. Det finns inga spår på yttre våld som talar för att någon annan person orsakat dödsfallet, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen inväntar dock det slutgiltiga svaret för att utesluta annat, innan dödsorsaken fastställs och eventuell brottsrubricering ändras.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".