Jägare släpper lös sina hundar i fjällen innan jaktstart

1:22 min

På torsdag går startskottet för ripjakten i Sverige men redan nu har jägare utan lov släppt sina jakthundar lös i Västerbottensfjällen. Det för att träna hundarna och få en överblick på tillgången innan jaktstarten.

Fjällen kring Saxnäs och Klimpfjäll är populärt för utländska småviltsjägare, speciellt från Italien. Naturbevakare i området berättar för Svenskjakt att dessa jägare släpper ut sina jakthundar innan jaktstart och innan det är tillåtet för att träna dem.

Inför årets jakt har många utländska jägare kommit till Västerbotten för att jaga. Ungefär femtio jägare från Italien befinner sig omkring Saxnäs och Klimpfjäll och med sig har de sina jakthundar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: