Henrik Blind.
Henrik Blind. Foto: Åsa Lindstrand

Henrik Blind tar plats i SKL-beredning

Henrik Blind: "Deatalaš ahte sámit leat mielde gos mearradusat váldojit"
4:55 min

Kommunpolitikern Henrik Blind (Mp) från Jokkmokk har blivit utsedd att representera partiet i Sveriges Kommuner och Landstings kultur- och fritidsberedning.

SKL är en intresseorganisation med uppgift att stödja verksamheterna i Sveriges kommuner och landsting. Inom SKL finns nio olika beredningar som ska bistå styrelsen inom olika frågor.

Henrik Blind tar nu alltså Miljöpartiets plats i beredningen för kultur och fritidsfrågor. Han valdes in genom ett fyllnadsval efter att Amanda Lind lämnat sin plats för att bli partisekreterare i Mp.

 – Det är viktigt att det finns samer med där beslut tas och kan påverka, och jag har ju mitt samiska perspektiv.

Henrik Blind sitter till vardags med i Kommunstyrelsen samt Kultur- och fritidsnämnden i Jokkmokk.

 – Det här är en ny arena för mig, jag har hittills jobbat inom kommunen men nu blir det mer nationellt och det känns bra, det är viktigt att det hörs röster från vårt område.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".