Åklagare Åse Schoultz
Åklagare Åse Schoultz Foto: Anna Sunna / Sameradion & SVT Sápmi

Fler häktade kan släppas idag

Fem personer häktades i början av september misstänkta för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. En av dem har redan släppts. I dag kan ytterligare personer sättas på fri fot.

– Polisen håller förhör just nu. När de är klara ska jag fatta ett beslut om någon eller några ska släppas eller inte, säger åklagaren Åse Schoultz till SVT Norrbotten.

Det var i slutet av augusti som ett 50-tal poliser slog till på ett flertal adresser samtidigt i Norrbotten och Västerbotten.

Fem män, alla från Norrbotten, greps och häktades senare misstänkta för inblandning i grova jaktbrott. En 72-årig man släpptes på fri fot förra fredagen men är fortfarande misstänkt för medhjälp till grovt jaktbrott. Men de särskilda skäl som låg till grund för mannens häktning fanns inte längre.

I dag kan det alltså bli tal om nya frisläpp då personerna suttit häktade i två veckor.

– Jag vill invänta förhören innan jag tar ett vidare beslut. Men vid tretiden i dag är det nog klart vad som sker, säger Åse Schoultz, åklagare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".