Jannica Björling Winka och Odd Willenfeldt
Föräldrarna Jannica Björling Winka och Odd Willenfeldt Foto: Foto Lena Larsson, Joeström.
Rádio Sápmi

Anklagades för olovlig andrahandsuthyrning

Jannica Björling Winka: Hade inget val, var tvungen att säga upp lägenheten
5:37 min

Jannica Björling Winka stod i bostadskö i tolv år för att sonen skulle ha ett boende när han började gymnasiet i Umeå. I våras fick hon besked av bostadsbolaget AB Bostaden att hon hyr ut lägenheten olovligt till sonen.

17-åriga Nils-Johannes Willenfeldt från Tärnaby läser andra året på bygg- och anläggningsprogrammet i Umeå och har sedan han flyttade dit bott i en lägenhet som står i mammans namn. Men nu måste han flytta, eftersom bostadsbolaget anser det här som en olovlig andrahandsuthyrning från mammans sida.
Jannica Björling Winka har varit i kontakt med bostadsbolaget och försökt lösa situationen, men i januari blir sonen bostadslös.

Från bostadsbolagets sida menar man att det inte går att överlåta kontraktet till någon annan. Det handlar om trovärdighet för kösystemet, säger AB Bostadens kundchef Mikael Lundgren.
-Kötiden är personlig och den kan man inte överlåta.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".