Giron/ Kiruna

Polisen utreds efter skottlossning i husvagn

Polisens särskilda utredningar undersöker en skottlossningsincident som ska ha inträffat i en husvagn i Kiruna kommun.

Polisen ska ha varit inblandad i en skottlossningsincident som inträffade nyligen i en husvagn i Kiruna kommun. Polisens särskilda utredningar som utreder interna fall bekräftar för Sameradion & SVT Sápmi att de mottagit en anmälan och att en förundersökning pågår.

I övrigt vill de inte säga något om hur många poliser som varit inblandade, var det inträffade eller varför, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Vi har via mejl varit i kontakt med lokalpolisområdeschefen i Norra Lappland, Anette Koivuniemi. Hon bekräftar inte det inträffade men skriver att; ”Alla polisanställda är ansvariga för sina ageranden i tjänsten.”

Koivuniemi skriver vidare att hon inte kan uttala sig i ett eventuellt ärende och om det finns ett ärende så är det inte polismyndigheten som handlägger det.

Åklagaren Elisabeth Brandt vid polisens interna utredningar som har hand om ärendet säger att om en månad kan man få beslut om vad som händer i saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: