Jokkmokks kommun. Foto: Frida Fernqvist/ SR
Jokkmokks kommun. Foto: Frida Fernqvist/ SR

Låsta dörrar till Jokkmokks kommunhus efter hot

Direktrapport från Jokkmokk av reporter Mikaela Sjöstedt
3:07 min

Hot har riktats mot kommunhuset i Jokkmokk via sociala medier. Kommunen har därför valt att låsa dörrarna till huset.

Det var i onsdags kommunhuset i Jokkmokk utsattes för hot på sociala medier och tillsvidare är dörrarna till huset låsta. På kommunens hemsida ber man besökarna ha överseende med att det kan bli en väntetid innan man släpps in till kommunhuset.

- Vi bedömer inte att hotet är så allvarligt, men vi bedömer ändå att vi måste vidta åtgärder. Man ska kunna gå till jobbet och kunna utföra sina arbetsuppgifter och ha en bra arbetsmiljö, det är A och O för en offentlig verksamhet som en kommun, säger kommunalråd Robert Bernhardsson. 

Kommunpolitiker Henrik Blind vill att kommunen ska tänka framöver. 

– Just i den här situationen måste kommunen agera så här. Men om vi tittar framöver, så måste vi hitta rutiner för hur vi hanterar sådana hot. Vi måste visa att ingen kan skrämma oss. men samtidigt så ska ingen som jobbar här behöva känna oro för att gå till jobbet, säger kommunpolitikern Henrik Blind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".