Lars-Ánte Kuhmunen i Huddinge
1 av 4
Lars-Ánte Kuhmunen Foto: Marica Blind/Sameradion &SVT Sápmi
Lars-Ánte Kuhmunens publik i Huddinge centrum
2 av 4
Lars-Ánte Kuhmunens publik i Huddinge centrum Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
Lars-Ánte Kuhmuen och publik i Huddinge centrum
3 av 4
Lars-Ánte Kuhmuen och publik i Huddinge centrum Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
Lars-Ánte Kuhmunen
4 av 4
Lars-Ánte Kuhmunen Foto: Susanne Hætta/Pressbild

Skivsläpp för Lars-Ánte Kuhmunen under Jokkmokksdagarna

Lars-Ante Kuhmunen: Det är en gammal dröm
1:53 min

Riihmagállis - A Legend är namnet på Lars-Anté Kuhmunens tredje album som är inspelat i Nashville i USA. Under den gånga helgen var det skivrelease i Huddinge.

– Beskriver den här cd-skivan som rootsbaserad musik. Den är producerad i Naschville av Will Kimbrough, Björn Pettersson Thuuri och Johan Sara Jr. Sedan är det Emmylou Harris emineta band Red Dirty Boys som har kompat den här cd-skivan, säger Lars-Ánte Kuhmunen.

Hur kom det sig att du spelade i skivan i Nashville?

– Det är en gammal dröm jag har haft sedan jag var liten för Nashville är ju USA:s musikstad. Det är kul att uppfylla drömmar, säger Lars-Ánte Kuhmunen.

Under några dagar i oktober anordnas Jokkmokksdagarna i Huddinge, som ligger söder om Stockholm. Då fylls torget av företagare och kulturpersonligheter från Jokkmokk med omnejd.

Lars-Ánte Kuhmunen var sedan tidigare inbokad till Jokkmokksdagarna. Efter ett godkännande från sitt skivbolag, som drivs av musikern Johan Sara Jr, blev skivsläppet i Huddinge möjligt.

– Vi var klar med cd-skivan och jag hade skrivit på ett kontrakt för ett halvår sedan för att göra den här konserten. Då pratade jag med Johan Sara Jr att vi kanske gör en release i Huddinge. Och så blev det. Helt rätt ställe att göra en release på. Det är som en marknad inne i ett centrum, så det rör sig mycket folk hela tiden, säger Lars-Ánte Kuhmunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".