Rättelse om rektorns skadeståndsyrkande

Förra veckan berättade Sameradion & SVT Sápmi om den process som pågår i Arbetsdomstolen för den rektor som förra året anställdes vid Sameskolan i Jokkmokk men inte fick jobbet.

I inslaget framgick att rektorns skadeståndsyrkande sammanlagt var på närmare en miljon, eller 120 000 plus 40 000 i månaden från första april förra året fram till dagen för huvudförhandling i målet nu i november.

Det här stämmer inte, eftersom yrkandet per månad handlar om 40 000 minus den inkomst eller ersättning rektorn fått under tiden. I september handlade det om cirka 168 000 kronor, plus ränta som då låg på 20 000 kronor. Slutsumman blir därför dryga 300 000 och inte 1 miljon.

Men facket förtydligar samtidigt att det inte är pengarna det handlar om för någon av parterna. Det viktiga är själva saken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".