Riksrevisionen. Foto: Jörgen Heikki, SR Sameradion & SVT Sápmi.
Riksrevisionen. Foto: Jörgen Heikki, SR Sameradion & SVT Sápmi.

Riksrevisionen bjuder in till samråd om Sameskolstyrelsen

Revisionsledaren: Vi vill få viktig input på och till granskningen
1:47 min

I sin granskning av Sameskolstyrelsen har Riksrevisionen bjudit in samiska organisationer till samråd.

Saminuorra, Svenska samernas riksförbund, Renägarförbundet, Sameätnam och Landsförbundet Svenska Samer ska ta del av bakgrunden till riksrevisionens granskning - som har som mål att se till att Sameskolstyrelsen uppfyller sina uppdrag så bra som möjligt.

Sedan ska de inbjudna ha en konstruktiv diskussion om granskningen som pågått sedan i somras.

- Vi har tittat lite på bakgrunden och försökt kartlägga lite kring sameskolstyrelsens arbete, hur ser de ut?, vilka uppdrag har man?, och hur går de för myndigheten? Utifrån det försöka hitta de frågor som är intressant att ställa från ett riksrevisionsperspektiv, säger Jens Pettersson som är revisionsledare.

För att så många som möjligt ska kunna delta erbjuder riksrevisionen organisationerna två tillfällen. Antingen kan de vara med 24 november i Stockholm eller den 8 december i Kiruna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".