Jokkmokks kommun. Foto: Frida Fernqvist/ SR
Foto: Frida Fernqvist/ Sveriges RAdio
Rádio Sápmi

Jokkmokk håller egen idrottsgala

Lina Labba: Känns väldigt roligt
1:56 min

Nu till helgen hålls Jokkmokks idrottsgala där idrottare från kommunen kommer att hyllas.

90 nomineringar har lämnats in av allmänheten till de sju olika kategorierna inför Jokkmokks idrottsgala som hålls den 12 november.

- Det är glädjande med de många och vitt spridda nomineringarna som speglar ett brett, aktivt och engagerat föreningsliv i hela kommunen. Det säger Ann Enberg, jurydeltagare och chef för fritidsfunktionen i ett pressmeddelande.

Kategorierna är Årets idrottare med funktionshinder, årets kvinnliga idrottare, årets manliga idrottare, årets ledare/ tränare, årets lag, årets förening och årets eldsjäl. Här kan du se vilka som är nominerade i de olika kategorierna.

Bland de nominerade till årets kvinnliga idrottare syns bland annat Lina Labba som är aktiv inom ridsport. Det med motiveringen: "Lina har på ett imponerande sätt vunnit tävling på tävling med sin häst Pegasus. Lina är helt klart en förebild för ridsporten."

Vinnarna koras den 12 november på sporthallen på Östra skolan i Jokkmokk. Arrangörerna räknar med drygt 400 gäster som kommer att hylla idrottarna under festkvällen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".