Saltar oxfilé.
Foto: Linus Sundahl-Djerf/ TT

Gener avgör hur mycket du saltar maten

Om du har en variant av gen som gör att du är känslig för bitter smak kan din saltkonsumtion också vara högre än hos andra. Det enligt amerikansk forskning.

Läs mer hos SVT Vetenskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".