Sunn-Inga Rimpi på ponnyn Lady Shy
Sunn-Inga Rimpi på ponnyn Lady Shy Foto: Anna Sunna/Sameradion & SVT Sápmi
Rádio Sápmi

Fartglad tjej kammar hem vinster

Sunn-Inga Rimpi: "Vissa gånger gör hon vad som helst jag ber henne om"
4:11 min

Sunn-Inga Rimpi tog hem vinst både i dressyr och hoppning under Kurirenmästerskapen. Även laget hon rider tillsammans med prisades under idrottsgalan i Jokkmokk.

Hon började rida för fyra år sen och de två senaste åren har hon haft foderhästen Lady Shy som hon tränat och tävlat med. Sunn-Inga har nu växt ifrån D-ponnyn och kommer snart att skiljas från henne, så därför berättar hon att det var extra kul att det gick så bra på senaste tävlingen.

- Det känns som ett bra avslut, säger hon. 

Sunn-Inga som är 14 år tänker fortsätta träna och tävla och behöver därför en större ponny för kunna nå fram till sitt mål.

- Mitt största mål är att rida något slags SM i antagligen dressyr eller hoppning. Jag har inte ännu bestämt mig för vilken gren jag ska hålla på med. Just nu verkar det vara båda, berättar hon. 

Sunna-Inga Rimpi rider tillsammans med "Jokkmokks och Vuollerims allianslag i division 3". Under mästerskapen fick även de ett pris som Årets Lag på idrottsgalan i Jokkmokk med nomineringen: 

 ”Ett spännande lag med ryttare från Vuollerim och Jokkmokk som lyckats prestera fantastiskt bra och hävda sig mot tuff konferens. Sunn-Inga Rimpi/Lady Shy, Sara Labba/Pigge, Julia Järnberg/Greta och Lia Ulvebrink/Grålle har utfört jättefina prestationer runt om i Norrbotten vilket innebar seger i Div 3 i ponnydressyr i Piteå. Tillsammans har dessa tjejer satt Vuollerim och Jokkmokk på ridsportens karta i Norrbotten. Starkt jobbat av så unga tjejer. Visar att tillsammans är dom starka.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".