Lars-Anders Baer. Foto: Per-Josef Idivuoma/ Sameradion & SVT Sápmi
Lars-Anders Baer. Arkivfoto: Per-Josef Idivuoma/ Sameradion & SVT Sápmi

Samiska rådets kulturstipendium till Lars Anders Baer

Lars Anders Baer får årets kulturstipendium som delas ut av samiska rådet i Svenska kyrkan.

Lars Anders Baer får stipendiet för sina olika roller som företrädare för det samiska folket. Samiska rådet skriver att han genom sitt engagemang både i Sápmi och internationellt har bidragit till att utveckla urfolksrätten och att fördjupa förståelsen för urfolksfrågor.  

– Lars Anders Baer är en självklar kandidat och en värdig vinnare av Samiska rådets kulturstipendium. Han har lång och trogen tjänst som talesperson och ambassadör för samerna. Han ingjuter stor respekt genom sin kompetens och erfarenheter av att driva samiska frågor inom och utanför Sápmi, säger Sylvia Sparrok, ordförande i Samiska rådet i Svenska kyrkan, i ett pressmeddelande.

Priset är på 10 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".