Maxida Märak skärmdump SVT Stjärnhoppet
Maxida Märak under finalen i Stjärnhoppet i Stockholm. Foto: Skärmdump. Källa: SVT Stjärnhoppet.

Märak vinnare i SVT-satsningen Stjärnhoppet

Igår tog Maxida Märak tog hem vinsten i programserien Stjärnhoppet. Och framgångarna säger hon kommer från hennes kunskaper om renskötsel.

- Jag tror att jag kunnat utvecklas så fort för jag är orädd, säger Märak. Jag har tämjt härkar och renar så det har säkert gett mig kunskap om att handskas med djur, fortsätter hon.

Sen 2013 har tittare fått följa kändisar som lär sig ridhoppning under några månader och sedan tävlar mot varandra. Tillsammans med Anna Book, Dogge Doggelito, Dermot Clemenger och Robin Andersson tävlade Märak i hoppning med häst på Friends Arena i Stockholm. Och gårdagens vinst var oväntad.

- Det känns riktigt bra alltså. Jag har inte vunnit någonting i mitt liv om jag ska vara ärlig så det känns riktig bra, säger kändisen.

Artisterna började rida i våras och har följts av ett TV-team under året. Totalt sex avsnitt har SVT spelat in och det var under det sjätte avsnitten som tittarna fick följa stjärnorna när de tävlade.

- Om man inte har ridit före vuxen ålder är det svårt att bara börja, säger Maxida och fortsätter:
- Men jag har alltid haft den här drömmen och jag kommer faktiskt fortsätta rida efter programmets slut.

Tobias Poggats SVT Sápmi & Sameradion 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".