1 av 2
Aninia och Jon Henrik Fjällgren
2 av 2
Aninia och Jon Henrik Fjällgren. Foto: SVT
Sverige/Ruoŧŧa

Samisk medverkan i 2017 års melodifestival

Idag släppte SVT deltagarna i 2017 års Melodifestival. Bland 28 bidrag finns Jon Henrik Fjällgren och Roger Pontare.

Jon Henrik Fjällgren som tävlade i svenska Melodifestivalen 2015 är tillbaka. Det framkom när SVT idag presenterade alla 43 deltagare i tävlingen som startar i början av februari.

- Det ska bli fantastiskt roligt och få vara med igen och pröva sina vingar. Det är en låt som som jag ser hur världen är idag och hur jag hade velat att den inte ska vara. Jag hade velat förändra vissa saker, säger Jon Henrik Fjällgren.

Arrangör för Eurovision song contest 2017 är Ukraina och tävlingen avgörs i Kiev. Denna gång tävlar 43 länder, bland dem Australien som för tredje gången fått en speciell inbjudan. Deltagarna i den svenska uttagningen är 28 bidrag och det är en stor ära att få representera Sverige i tävlingen. Roger Pontare har tävlat fyra gånger, två av dem har han vunnit och fått representera Sverige.

- Det viktigaste är ju det här med låten, framtagandet och scenografin. Sen är det ju vinstchanserna som man aldrig har någon koll på, säger Roger Pontare.

Den här gången ska Pontare och Fjällgren tävla mot varandra men förra gången när Fjällgren tävlade gav Roger Pontare honom detta råd.

- Han ska hålla sig undan från media beroende hur han är som person och känna att han har frid mellan varven så att han kan prestera det som verkligen behövs av honom, sa Roger Pontare i en intervju med Oddasat för två år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".