Stina Stoor. Foto: Vilhelm Stokstad/ TT
Stina Stoor. Foto: Vilhelm Stokstad/ TT

Författaren Stina Stoor vinterpratar

Under jul- och nyårshelgen hörs årets Vinterpratare i P1. En av dem är författaren Stina Stoor, som kommer att vara värd den 26 december.

För sjätte året i rad har Sveriges Radio låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar. Det är åtta Vintervärdar som är utvalda. 

– Lyssnarnas önskningar säger åter mycket om den tid vi lever i. De är alla mycket goda berättare som är kända för sin värme, humor och klokskap, säger programchefen Bibi Rödöö.

I 2015 blev Stina Stoor nominerad till augustpriset med novellsamlingen " Bli som folk". Hon är en av årets Sommarvärdar som blir Vintervärd tillsammans med gastronomen Edward Blom, opinionsbildaren Sakine Madon och musikern och poeten Emil Jensen. 

Programmet har premiär på juldagen och sänds dagligen till och med nyårsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".