Mark Lainio och Nina Nordvall med elever på Kulturskolan i Jokkmokk
Mark Lainio och Nina Nordvall med elever på Kulturskolan i Jokkmokk Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
Hálgu

Mark Lainio: Ljud som jag kan skapa med min kropp

Hálgu 20161204 utan musik
11 min

I veckans program får du följa med till en beat & jojk-workshop och så avslöjas de tävlande i omgång två av Årets Jojk/låt i Sápmi 2016.

På Kulturskolan i Jokkmokk har man under några veckor varje onsdagkväll kunnat testa olika saker som till exempel teater, sång och slöjd. När jag hälsade på fick några elever testa att mixa ihop Beat och jojk och till sin hjälp hade de lärarna Mark Lainio och Nina Nordvall.

Vid midnatt den 5 december kan du börja rösta i andra deltävlingen av Årets låt eller Jojk i Sápmi 2016. I veckan program avslöjas vilka 10 låtar som tävlar i andra omgången. Finalomgången börjar i mitten av december och vinnaren avslöjas den 22 december.

Veckans spellista:
Hanna Nutti: Fool
Anna Kärrstedt,Sofia Jannok och Åsa Blind: Skábma
Maiken Kemi: Cuovgasa Illu
Felgen orkester: Buolli Dolla
Mathis A. Oskal: Duollet dálle
M.I.A. & A R Rahman: O... Saya

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".