Fem instängda efter norskt jordskred

Fem personer blev instängda mellan två jordskred som rasat ned på E14 i Meråker i Nord-Trøndelag i Norge.

-Tre poliser och två civila är fångade mellan två skred på E14. De hämtas ut med hjälp av ambulansflyg, säger Johnny Olsen vid Trøndelagspolisen.

Ett ras inträffade öster om Reinåa i Meråker, skriver polisen i Nord-Trøndelag på Twitter. Räddningstjänsten har ryckt ut till det andra jordskredet som inträffade nära ett bostadsområde i Meråker. De närmaste husen har evakuerats. Det finns inga rapporter om skadade personer eller byggnader och rasrisken sägs vara över.
-Det finns ingen omedelbar fara för nya jordskred, säger brandmästare Tommy Tørring.

Kraftiga skyfall har orsakat jordskreden och även stora problem för järnvägen i området, där det bland annat går tåg över gränsen till och från Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".