Skellefteå tingsrätt. Foto: Magnus Bergner, Sveriges Radio.
Foto: Magnus Bergner, Sveriges Radio.
Skillehte/Syöldete/Skellefteå

Mordmisstänkt friad från misstanke om brott

Igår kom beskedet att den 25-årige norrman som stod åtalad för mord eller dråp inte längre är misstänkt för de brott han suttit häktad för
mannen försattes omedelbart på fri fot.

20-åring dödades i samband med narkotikauppgörelse.

En 25-årig man som åtalats för mord, alternativt dråp, på en 20-årig man på Morö Backe i Skellefteå släpps på fri fot.

Det meddelar tingsrätten efter att rättegången avslutats. 25-åringen är inte längre misstänkt för det han åtalats för, rapporterar Norran.

I oktober hade flera personer samlats för en narkotikaaffär på Morö Backe. Bland dem fanns en 25-årig man från Norge och en 20-årig man från Umeå.

Det blev bråk och först ska 20-åringen ha attackerat 25-åringen med en kniv. När 25-åringen gick till motattack, också med kniv, slutade det med att 20-åringen dog.

25-åringen har hela tiden hävdat nödvärn och att han borde frikännas.

Domen i fallet har dock ännu inte meddelats.

– Jag kan inte tyda tingsrättens besked på något annat sätt än att min klient kommer att frikännas från alla brottsmisstankar. Domstolen har lyssnat på de argument som min klient har framfört, att han har agerat i en nödvärnssituation, att han först blev utsatt för mycket allvarlig brottslighet, säger mannens advokat Jens Nyström till Norran och tillägger:

- Vi ska komma ihåg att ingen dom har meddelats, vi vet alltså inte hur tingsrätten resonerat mer i detalj. Men självklart känner min klient en stor lättnad över frisläppandet

Enligt Nyström kan hans klient inte dömas för exempelvis vållande till annans död eller misshandel.

– Åklagaren yrkade ju på mord alternativt dråp, några andra rubriceringar har inte gjorts gällande, säger Jens Nyström till Norran.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".