Tredje plats för Jon Henrik och Aninia

Jojken kommer inte att höras under Eurovision song contest i Kiev i maj. Jon Henrik Fjällgren och Aninia kom på tredje plats i melodifestivalens final i lördags på Friends Arena i Stockholm. Jon Henrik var lite besviken över att inte få representera Sverige i Kiev.

Jojken fick ta plats på Friends Arena i Stockholm i lördags när Jon Henrik Fjällgren och Aninia tävlade med sången "Eatneme gusnie jeenh dåaroeh" men de nådde inte ända fram till första plats och slutade som trea.

-Ja, som sagt det är en tävling man vet aldrig vad som händer. Och jag tycker vi fick en bra placering ändå måste jag säga. Och visst hade det varit roligt att ta sig hela vägen, men det gjorde vi inte. Det är väl det man kan säga och grattis till Robin så klart, säger Jon Henrik Fjällgren. 

12 bidrag tävlade i finalen och Robin Bengtsson vann med låten "I can´t go on" och kommer att representera Sverige i Eurovision song contest i Kiev i maj. Tittarna röstade närmare 14 miljoner gånger och Jon Henrik och Aninia fick 10 procent av rösterna.

Jon Henriks föräldrar var nöjda även om det inte blir någon resa till Kiev.

- Trea tycker jag är bra. Jag tippade 1 till 3 jag. Och de blev 3. Det går inte att alla vinner, en vinner. Jag tycker tre är bra, säger Jan Fjällgren.

- Dom gjorde det fantastiskt bra, jätte duktiga var dom, säger Ulla Fjällgren. 

Och nu ska Jon Henrik vila även fast han nyligen släppt en ny CD.

- Jag ska nog ta semester ett tag. För det har varit väldigt mycket den här veckan, eller veckorna. Nu behöver jag vila, så på ett sätt är det väl skönt att nu är det över, avslutar Jon Henrik Fjällgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista