#sametingsvalet2017

Tycker att utanförskap och språkspärrar ska bort

Naadja Östergren kandiderar till sametingsvalet för Landspartiet svenska samer för att påverka så mycket hon kan.

På Landspartiet svenska samers två kandidatlistor återfinns Naadja Östergren från Lycksele på fjärde respektive sjunde plats. Hon kandiderar till Sametinget för att påverka hur samer kan leva.

- Så att utanförskap och språkspärrar upphör. Jag vill så mycket. Och jag vill få in ungdomars syn i Sametinget. Det är inte så många unga idag och det vore bra om det kom in fler, säger Naadja Östergren.

För henne blev det Landspartiet svenska samer eftersom det är det parti som stämmer bäst in på hennes egna åsikter. Hon tycker att det är många frågor som är viktiga.

- Det jag brinner för mest är deras kärnfråga, att alla samer har lika värde. Men jag skulle också vilja driva frågor om jämställdhet och psykisk ohälsa.

Eftersom hon är ganska ny när det gäller partipolitik så har hon inga större förväntningar på sametingsvalet utan tar det som det kommer.

- Jag har förhoppningen att göra allt jag har i min makt att driva de frågor jag vill och få bästa möjliga resultat, säger Naadja Östergren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista