Jokkmokks marknad 2013
Jokkmokks marknad
Johkamohkki/Jokkmokk

Besöksrekord på Jokkmokks marknad 2017

Årets upplaga av Jokkmokks marknad hade besöksrekord med 46 067 besökare. Bara 400-års jubileet 2005 har haft fler besökare, men då räknade man in hela veckan i statistiken.

Marknadsgeneralen Birgitta Nilsson säger i ett pressmeddelande att temperaturen har betydelse för de regionala besökarna som kommer med bil. Årets milda temperatur kan ha bidragit till att besökare med bil ökade. Långväga gäster kommer däremot oavsett temperatur och väder.

Man beräknar antalet besökare via olika källor. Men det är bara de officiella marknadsdagarna, torsdag till söndag, som räknas.

Redan nu arbetar nationella och internationella researrangörer med att boka in sig för nästa års marknad, säger Birgitta Nilsson. Det är många som återvänder år efter år. Och den 413:e marknaden i ordningen inleds den 1 februari 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".