Tyst minut på grund av terrorattacken

Sveriges statsminister Stefan Löfven utlyste en tyst minut över hela landet klockan tolv idag på grund av terrorattacken. Detta för att hedra de fyra dödsoffren, deras anhöriga och de skadade.

I Kirunas skidanläggning Luossabacken stannade liftarna upp och en tyst minut hölls.

- Men det verkar som att det är många som sluter upp bakom det här och visar vad Sverige är. Att vi är lugna och samlade och vi bryr oss om varandra och att vi bryr oss om alla, säger Tony Frans, driftschef för Luossabacken.

Före detta kirunabon Eva Roslin, är en av skidåkarna som deltog i tysta minuten:

- Man känner starkt och man har ju sett på sociala medier, man känner för varandra. Man går ihop och blir enade, säger Eva Roslin.

I Luleå domkyrka hölls också en tyst minut idag. En av deltagarna var Nina Jacobsson:

- Det var skönt att få en stund att tänka igenom. Även om jag inte känner någon som har drabbats, men det har påverkat en mycket, mer än vad man trodde, säger Nina Jacobsson.

En tyst minut hölls även under söndagens kärleksmanifestation på sergels torg i Stockholm.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".