Maxida Märak är med i Jills veranda
Just nu pågår inspelningar av nästa säsongs Jills veranda, där maxida Märak är en av deltagarna i programmet. Foto: SVT

Maxida Märak en av deltagarna i Jills veranda

Jill Johnson kommer tillbaka med en ny säsong av Jills veranda och med sig på resan till countryns huvudstad Nashville har hon med sig Maxida Märak, Mia Skäringer, Lisa Nilsson, Ana Diaz, Dregen och Erik Lundin.

Just nu är Jill Johnson alldeles i början av inspelningsperioden och första gästen på besök är Maxida Märak. Och redan under första inspelningsdagen blev de skillnader och likheter mellan Sverige och USA som Jill Johnson nämnde uppenbara.

– Maxida har sitt fantastiska brinn för den svenska ursprungsbefolkningen och jag har redan slagits av min okunskap och min romantisering av vår ursprungsbefolkning och även USA:s ursprungsbefolkning. Att få uppleva hennes övertygelse, ilska och sorg berör mig verkligen, säger Jill Johnson.

Jills veranda har premiär i november 2017.

Läs mer hos SVT Kultur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".