Geasserádio

Prideparaden närmar sig

9:01 min

Just nu förbereder sig Sameföreningen i Stockholm inför den stora Prideparaden på lördag.

Stockholm Pride är i full gång på Stockholms gator och torg, festivalen har arrangerats sedan år 1998 och är Nordens största Pridefestival.

Under den gångna veckan har en mängd aktiviteter och evenemang anordnats i hela Stockholm och på lördag vankas festivalveckans största evenemang, nämligen Prideparaden.

Erick Naeselius har flera gånger deltagit i Prideparaden och i år är inget undantag då han kommer att gå paraden tillsammans med Sameföreningen i Stockholm.

– Jag har gått med andra samer en gång tidigare och då var det ett litet gäng som gick, men det var ett otroligt fint mottagande som vi fick då. Så det ska bli jätteroligt att gå och att vi lyckats få med fler samer och synas ännu mer. Jag tror det är viktigt att som same och som minoritet att vi faktiskt också syns i sådana sammanhang som vi kanske inte har varit så synliga tidigare, säger Erick Naeselius till Geasserádio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: