David Väyrynen, norrländska litteratursällskapet
David Väyrynen, norrländska litteratursällskapet Foto: Pernilla Fagerlönn/ Privat

Ny författare hyllar livet i norr

David Väyrynen: Jag hoppas framför allt att den tas emot väl av dom som bor här
1:09 min

David Väyrynen skriver rakt och ärligt om livet i norr - och den här månaden släpper han sin första bok som hyllar människorna här.

David Väyryrnen läser ur manuset till det som ska bli hans nya bok Marken. Boken samlar vardagsberättelser från människor i norr, och släpps den 18 augusti. Boken hyllar samer, byfinnar och andra människor som bor här.

-Det är ju också en problematisering men mycket mera en hyllning, det finns ju värden här uppe som är starkare här domän söderut, som jag tycker borde lyftas fram, säger David Väyryrnen.

David Väyrynen har själv en bakgrund i den byfinska kulturen. Han är en poet, författare, politiker, och sitter med i det norrländska litteratursällskapet. Han har arbetat tillsammans med skrivarföreningen Bágo, och boken Marken är hans första.

-Jag hoppas framför allt att den tas emot väl av dom som bor här, den är skriven för oss , den är skriven för att lyfta stoltheten kring vanliga, varför vi är det, säger David Väyrynen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".