Kvinna och man ser står framför karta av Krokom och ler mot kameran.
1 av 3
Anneli Åman har arbetat på Turistkompaniet i Krokom i femton år. Tommie Jirhed är näringslivsrådgivare vid Krokoms kommun och arbetar med nysatsningen. Foto: Louise Bornhall/Sveriges Radio
Kvinna står till vänster i bild och ser in mot ett rum med gammeldags inredning. Bord med två stolar står framför ett fönster.
2 av 3
Eva Toresson i det som en gång var Mus-Olles hem. Foto: Louise Bornhall/Sveriges Radio
En hylla med lyktor som användes som kjolvärmare för över hundra år sedan. Längst fram syns en skylt med texten "kjolvärmare".
3 av 3
Kjolvärmare var en av alla saker som Mus-Olle samlade på. De användes för över hundra år sedan av kvinnor som bar långkjol och behövde värma sig. Foto: Louise Bornhall/Sveriges Radio

Krokoms kommun nysatsar på turism

Anneli Åman, Turistkompaniet i Krokom: Turismen är betydelsefull för den allmänna servicen
3:15 min

I Strömsunds kommun har en turismstrateg anställts för att arbeta med turismutveckling. I Krokom arbetar flera aktörer med att hitta nya lösningar för hur turismarbetet i kommunen ska se ut.

Läs mer hos P4 Jämtland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".