Stina Larsson
1 av 2
Stina Larsson är en av de som har planerat årets storstämning Foto: Jenny Israelsson Skoglund
Torkel Fahlgren framför en kåta i lappstan
2 av 2
Torkel hoppas på vinst i helgens lassokastningstävling Foto: Jenny Israelsson Skoglund

I helgen kan du träffa Lille Putt i Arvidsjaur

Storstämningen förnyas
1:22 min

I helgen är det den traditionella storstämningshelgen i Arvidsjaur. Som vanligt är det lassokastning matförsäljning och kyrkkaffe i lappstan men i år satsar man även på lite nytt.

- Vi har underhållning under dagen i lappstan och barnen kommer att kunna träffa Lille Putt, berättar Stina Larsson som jobbat med programmet.

Storstämningen är en gammal tradition som förr i tiden drog massor av besökare som på den tiden även bodde i lappstan i sina kåtor. Det är en tradition som nästan helt försvunnit men nu börjar de yngre visa intresse för att vara i lappstan berättar Torkel Fahlgren som varit på storstämningen sedan han var barn.

-Jag tror att den traditionen kommer tillbaka och nu när det byts ägare på kåtor och häbren och de yngre tar över tror jag att det blir större intresse, säger Torkel Fahlgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".