Badjáneapmi, Sametingets framtida parlamentsbyggnad. Illustration: Murman arkitekter
1 av 2
Badjáneapmi, Sametingets framtida parlamentsbyggnad. Illustration: Murman arkitekter
Parlamentshuset

Fyra orter intressanta för parlamentshuset

Enligt uppgifter från Lyckseles kommunalråd Lilly Bäcklund kvarstår fyra orter i kampen om det Sametingets parlamentshus.

Lyckseles kommunalråd Lilly Bäcklund ska på ett frukostmöte i morse ha sagt att hon innan sommaren fått information om att fyra orter är intressantare för Sametingets parlamentsbyggnad än andra.

Det handlar om orterna Östersund, Lycksele, Jokkmokk och Kiruna. Anledningen till att de här kommunerna är extra intressanta ska vara att det krävs lite större orter för parlamentsbyggnaden, med rätt service och infrastruktur.

Vid ett telefonsamtal bekräftar Lilly Bäcklund att hon fått informationen, men vill inte närmare gå in på var informationen kommer ifrån.

Att fyra orter återstår förnekar dock Sametingets styrelseordförande Håkan Jonsson, som menar att inget ännu är bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".