jon henrik fjällgren, foto: Marit Kuhmunen Blom
Jon Henrik Fjällgren Foto: Foto: Marit Kuhmunen Blom, Sameradion & SVT Sápmi

Jon Henrik Fjällgren på vaktjobb i Norge

Utöver sin karriär som artist arbetar Jon Henrik Fjällgren numera inom vaktverksamhet i Norge.

Tidningen Expressen hänvisar till en bild som Jon Henrik Fjällgren har lagt upp på sin Instagram där han bär en uniform som det står "Vekter" på.
-Han kommer bara att jobba extra som det, så det kommer inte att påverka artisteriet, säger hans presskontakt Christina Bredberg till TT.

Artisten och renskötaren Jon Henrik Fjällgren, som från början slog igenom i tv-programmet "Talang", är kanske främst känd för sin succé i Melodifestivalen.

När han tävlade första gången 2015 slutade han på en andraplats i finalen med sitt bidrag "Jag är fri (Manne leam frijje)", och i årets tävling kom han på en tredjeplats i finalen tillsammans med Aninia med bidraget "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)".

Jon Henrik Fjällgren har varit ute på turné i sommar och spelar på Epic street festival i Tranås den 2 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".