Brunbjörn som räcker ut tungan
Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Polisen varnar för skadeskjuten björn – eftersöket har avslutats

Jägarna har nu slutat leta efter den björn som skadesköts i trakten av Flykälen i Krokoms kommun på söndagseftermiddagen.

Det konstaterades att björnen var skadad och eftersöket har utförts av särskilt utbildad eftersöksjägare.

En skadad björn kan vara farlig om den blir trängd och/eller kommer i närkontakt med människor.

Polisen rekommenderar därför allmänheten att inte vistas i det aktuella området.

Vid tretiden på eftermiddagen meddelade ansvarig jaktledare till polisen att eftersöket hade avslutats. Bedömningen är att björnen inte behöver avlivas och att skadan är av den arten att den kommer att klara sig utan större lidande. Jägarna har följt björnen i omkring 50 km.

Hittills har 56 björnar skjutits av årets tilldelning av 70 björnar, enligt länsstyrelsens senaste uppdatering klockan halv tio på måndagen.

I länets södra del finns 12 björnar kvar av tilldelningen och i norra delen, där flest björnar har skjutits, får jägarna bara skjuta två björnar. I område 2b, den nordöstra delen, är jakten avlyst. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".