oscar sedholm, jojk
Oscar Sedholm i Umeå-studion. Foto: Hanna Westerlind, Sameradion & SVT Sápmi
Radio Sápmi

Oscar Sedholm lanserar rock-jojk

Oscar Sedholm: En sorgsen hyllning till min far
6:05 min

Vid sidan av politiken som ledamot i Sametinget är Oscar Sedholm musiker. Han har med sitt band Grande Gizmo precis släppt singeln ”Liquorice” som han beskriver som en rock-jojk.

Hör Oscar Sedholm jojka live och berätta mer om sin musik

-Jag kan inte hävda att jag har myntat rock-jojk precis men det är helt enkelt att rockmusiken möter jojken. Den utgår från traditionell västerländsk musik och har en vid bredd i röstregistret.

Oscar Sedholm berättar att låtens namn ”Liquorice” kommer från att hans pappa som gick bort 2008 älskade mjukglass med saltlakrits-topping.

Med låten hoppas han att publiken ska uppleva den bitterljuva känslan som han själv känner när han framför den. Det är en sorgsen hyllning till min far. 

 

Grande Gizmo består av

Aron Lindström, gitarr

Moises Lindroth, bas

Christian Söderström Hahlin, trummor

André Arnqvist, piano

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".