Ida Persson Labba & Viktor Lund Mikko med dotter. Foto: Pressbild
Ida Persson Labba & Viktor Lund Mikko med dottern Aile. Foto: Pressbild
Buorre iđit Sápmi

Samiskt bröllop i webb-tv

Ida Risten: Dovdu hui imas ahte munnos lea iehcame TV-ráidu
7:46 min

I höst kan vi följa Ida Risten Labba Persson och Viktor Lund Mikko på deras väg till altaret i den nya webb-serien Vårt stora samiska bröllop som kommer att sändas i TV4 play.

I TV-programmet, som är i åtta delar, får vi följa Ida Risten och Viktors förberedelser inför bröllopet som hålls i Lannavaara i oktober.

Paret medverkade i TV4-serien Unga föräldrar, och det var där vi fick se Viktor fria till Ida Risten. TV4 skriver i sitt pressmeddelande att: "Det romantiska frieriet i Unga föräldrar har sin fortsättning i höstens satsning där vi följer Ida och Viktors väg mot altaret."

– Jag brukar tänka att det känns lite konstigt att vi ska ha en egen serie om oss två, om våran familj och vårat liv, säger Ida Risten Labba Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".