David Redin, gruppchef på utredningsavdelningen hos polisen i Jämtland
1 av 2
David Redin, gruppchef på utredningsavdelningen hos polisen i Jämtland, berättar om den inbrottsvåg som skett på senare tid i Jämtland. Foto: Monica Wikström/Sveriges Radio
Skugga av hand griper efter dörrlås
2 av 2
Ett 30-tal inbrott har inträffat senaste veckan i Åre och Krokoms kommun. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Brott

Ett 30-tal inbrott på kort tid i Åre och Krokoms kommuner

Polisen David Redin: Vi vill att alla är extra observanta på personer och fordon
4:06 min

Under de senaste åtta dagarna har ett 30-tal inbrott inträffat i Åre och Krokoms kommuner. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser.

Inbrotten har skett i fritidshus, garage och husvagnar i Edsåsdalen, Åre, Föllinge och i fritidshus i Bydalen.

De har även skett i offentliga lokaler som i idrottsanläggningar i Nälden och Offerdal samt i en restaurang i Undersåker.

– Det är på ensliga platser det har skett. Därför är det också svårt att få tag i de som har begått brotten. Det sker ofta med hjälp av mörker. Därför vill vi att alla är extra observanta på personer och fordon som inte passar in i omgivningen, säger David Redin, gruppchef på utredningsavdelningen hos polisen i Jämtland. 

 

Läs mer hos P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".