Natalie Carrion Foto Briana Carrion
Natalie Carrion släpper sin debutskiva Foto: Briana Carrion
Radio Sápmi

Gatumusiker från Umeå släpper debutalbum

Natalie Carrion: Musiken har hjälpt mig genom svåra perioder
7:47 min

Natalie Carrion började som gatumusiker. Nu släpper hon sin första skiva En sång om livet med samiska teman och jojk. Den 28 oktober har hon release för sitt album på Tráhppie i Umeå.

Lyssna på när Natalie Carrion berättar mer om sin musik och sjunger live i ljudklippet ovan

Natalie Carrion började som gatumusikant för fem år sedan med målet att kunna resa över hela världen och att kunna nå ut till människor. Men under resan har hon nått utmaningar rent psykiskt och har lidit av ätstörningsproblematik och även haft mycket ångest. Men musiken har varit hennes verktyg för att hantera allt.

Det har också funnits jättemånga positiva delar, berättar Natalie Carrion. Nu känner hon att hon står på en stabil grund efter alla utmaningar.

- Att ha en målsättning genom en jobbig period ger en hopp. Jag är tacksam att jag får möjligheten att skriva musik och kunna ge uttryck genom mina låtar, säger Natalie Carrion.

Nu släpper hon sitt debutalbum ” En sång om livet” och beskriver den som en självbiografi. Hon sjunger om allt hon har känt och det samiska temat finns med. Natalie Carrion sjunger om förtrycket och alla tankar runt om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".