Arjeplog - Árjepluovve. Foto: Sameradion & SVT Sápmi
Arjeplog - Árjepluovve. Foto: Sameradion & SVT Sápmi
Buorre iđit Sápmi

Idag startar samiska veckan i Arjeplog

Anette Burman Labba: Mon lean vuordan dán vahku
4:16 min

Samiska kulturen är i fokus nu när Arjeplogs samiska vecka drar igång. För Anett Burman Labba som bor i kommunen betyder veckan mycket.

– Under veckan syns den samiska kulturen och levnadssättet mer. Vi visar en mångfaldig bild av den samiska kulturen. Speciellt i skolorna jobbar man mycket med den här veckan vilket inte syns på programmet och det tycker jag är otroligt roligt, säger Anett Burman Labba.

Idag invigs samiska veckan i Arjeplog. Under de kommande dagarna kommer samiska kulturen att vara i fokus i kommunen - genom arrangemang bland annat på skolor och ålderdomshem. Under veckan hålls det olika slags föreläsningar, konserter och lassokastningstävlingar.

Anett Burman Labba tycker det är viktigt att vara med på samiska veckan och hon försöker delta varje år.

– Jag har väntat på att den här veckan ska komma, det känns så roligt och bra för mig att den är här, säger Anette Burman Labba till Buorre idit Sápmi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".