Stina Pavval
Stina Pavval Foto: Jenny Israelsson Skoglund
#vardagsrasismmotmigsomsame

Anonyma rasistiska kommentarer om samer

Stina Pavval: Man blir förbannad
4:55 min

Det blir allt vanligare med rasistiska eller kränkande kommentarer anonymt på nätet. På appen Jodel kunde man igår läsa rasistiska kommentarer om samer och Stina Pavval tycker att det är allvarligt.

– Jag tycker att man ska ta sådana rasitiska påhopp allvarligt men just att man väljer att vara anonym och gå ut på det här sättet, om man har sina åsikter borde man ju kunna stå för dem, säger Stina Pavval

På den elektroniska anslagstavlan där allt skrivs anonymt skrev en person en kommentar om att den personen ska ha kört på en ren. Det kommenteras sedan av en annan person som avslutar sin text med en undran om det inte går att utrota samerna.

Jag hatar verkligen dessa snåla avskrap till "människor". Ska ha allt gratis och serverat på silverfat. går det verkligen inte att utrota dessa parasiter?

 – Man blir ju arg och ledsen och rädd på ett sätt att folk uttrycker sig på ett sånt sätt, jag förstår inte att man gör så, säger Stina Pavval som läste inlägget.

Liknande kommentarer har tidigare skrivits på samma app men då i Arjeplogs området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".