Katarina Hällgren är ny chefredaktör för ungdomstidningen Nuorat
Katarina Hällgren är ny chefredaktör för Nuorat Foto: Jenny Israelsson Skoglund/ Sameradion & SVT Sápmi

Hon är ungdomstidningen Nuorats nya chefredaktör

Katarina Hällgren: Jag är svag för att göra tidningar
4:36 min

I höst kommer Katarina Hällgren att ta över rodret för ungdomstidningen Nuorat. Hon kommer närmast från SVT Sápmi där hon jobbat som planeringsredaktör.

- Det känns jättekul, spännande. Jag är ju svag för att göra tidning så att tidningsbranchen lockar ju mig, säger Katarina Hällgren.

Tidningen Nuorat kommer ut fyra gånger per år och Katarina som nyligen blivit frilansande journalist gör det som ett uppdrag i firman. Katarina tillhör själv inte tidningens målgrupp men hon hoppas kunna tillfredsställa publiken ändå.

- Ja, det är ju lite lustigt. Jag var 25 när jag började på Samefolket och jag är 43 nu, så det borde kanske varit tvärtom, men jag får försöka göra det bästa av situationen. Jag hoppas kunna leverera det min publik vill ha, säger Katarina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".