Två funna döda utanför Vilhelmina

Två äldre personer har loppet av några timmar hittats döda utanför Vilhelmina i södra Lappland. Inget brott misstänks ligga bakom något av dödsfallen.

Det första fallet var en jägare, en dansk man i 70-årsåldern, som försvann redan i lördags. Kroppen hittades på måndagen av fjällräddare i skogarna öster om Vilhelmina, och polisen utgår från att mannen drabbats av sjukdom.
-Det är för tidigt att säga något om dödsorsaken, säger insatsledare Malin Eriksson, till Västerbottens-Kuriren.

På söndagen rapporterades också en kvinna försvunnen, mellan 60 och 70 år gammal, i ett område norr om Vilhelmina. Med hjälp av helikopter hittades hennes kropp på måndagseftermiddagen, och inte heller i detta fall misstänker polisen att något brott ligger bakom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".